Ik wil ...


Contacteer ons

Westhille 15
8210 Zedelgem
Tel: +32 472809485
Mail: fly@drone-it.be
24u/24u - 7d/7d geopend


Veelgestelde vragen

Zal ik de drone zonder problemen kunnen besturen?

Wanneer je de drone bij ons komt ophalen in Gent, Mechelen of Brugge, geven we steeds een duidelijke uitleg over de basisprincipes. We gaan door de verschillende functionaliteiten en maken samen een eerste introductievlucht. Wil je het maximale uit je drone-ervaring halen, neem dan alvast de handleiding eens door.

Welke locaties zijn geschikt om te vliegen met de drone?

In België mag er voor recreatief gebruik enkel gevlogen worden boven een privéterrein of modelluchtvaartterreinen. Idealiter kies je voor open outdoor ruimtes, zonder obstakels, hoogspanningskabels of grote metalen objecten (deze kunnen het GPS signaal verstoren). Daarnaast is het eveneens mogelijk om indoor te vliegen indien de ruimte groot en hoog genoeg is (een ruime sporthal bijvoorbeeld). Laat ons dit zeker op voorhand weten, dan geven we specieke tips mee om de instellingen van de drone hierop aan te passen.

Wat heb ik nodig om de drone te besturen?

Wij geven een pakket mee waarin de drone en alle nodige toebehoren zit. Jullie hebben enkel een gsm of tablet nodig en de DJI GO 4 applicatie om connectie te maken met de drone. Deze applicatie kan je op voorhand downloaden of kunnen we samen installeren wanneer het pakket afgehaald wordt. Geen zorgen dus!

Wat bij slecht weer?

Een paar druppels regen kunnen onze drones aan, alhoewel de regen de beeldkwaliteit kan beïnvloeden. Bij een echte regenbui daarentegen wordt het onmogelijk om te vliegen. Daarnaast zijn windsnelheden tot 40km/u het maximum om veilig de drone in de lucht te laten. Twijfel je aan het weer? Gratis annulering van de reservatie kan tot 48u op voorhand!

Wat als de drone beschadigd raakt?

Onze drone beschikt over een aantal instellingen om het risico op beschadiging zo goed als onmogelijk te maken. Zo zal de Mavic Pro automatisch tot stilstand komen indien je recht naar een object toevliegt en automatisch naar de landingsplaats terugkeren wanneer er verlies van connectie zou zijn. We geven daarnaast steeds een professionele uitleg met praktische tips en zorgen ervoor dat de drone in 'beginners-modus' staat. Ten slotte geven we op voorhand een aantal nuttige links mee zodat de gebruiker zich kan inlezen over de Mavic Pro en diens instellingen. Indien er toch schade zou zijn, brengen we op een transparante manier de kosten in kaart en houden we dit af van de waarborg.

Ik heb geen tijd om de drone op te halen. Leveren jullie ook aan huis?

Indien gewenst, kunnen wij steeds de drone tot bij jullie brengen. Daarvoor rekenen we een supplement aan van 0,8 euro per gereden kilometer, dit vanaf het dichtstbijzijnde afhaalpunt.